Poliisikoira löysi kadonneen Kangasalla: ”Poliisikoirasta ei akku lopu”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa poliisikoirat tekevät tärkeää työtä ja niiden rooli virantoimituksessa ja kansalaisten suojelemisessa on merkittävä. Nyt jyväskyläläinen poliisikoira Camo on noussut nettitähdeksi löydettyään kadonneen henkilön metsästä Kangasalan Kuhmalahdella. Sisä-Suomen poliisilaitos teki koiran urotyöstä päivityksen, joka on syystäkin saanut suuren suosion.

– Paikalle hälytettiin Keski-Suomen koiraryhmästä kaksi koirapartiota, jotka ehtivät suunnitella etsintätaktiikkaa jo matkalla etsintä-alueelle. Paikalle päästyään partiot aloittivat suunnitelmallisen etsinnän ja viimein noin klo 19.00 poliisikoira Camo sai vainun etsittävästä henkilöstä, ja johdatti partion kadonneen luokse, Sisä-Suomen poliisi kertoo päivityksessään.

Kuusivuotias Camo belgianpaimenkoira malinois, eli mecheleninpaimenkoira. Camo työskentelee partiokoirana Keski-Suomen koiraryhmässä Jyväskylässä. Urotyötään se juhlisti poliisipartion mukaan kieriskelemällä sienten päällä.

– Etsinnässä onnistuminen on monesta osatekijästä kiinni. Poliisimiesten ja koirien osaamisen lisäksi jälleen kerran näimme, että tehtävän onnistumiseen vaikuttaa ennen kaikkea etsinnän järjestelmällisyys, laitteiden käytön osaaminen, alueiden pois sulkeminen ja sitkeys jatkaa etsintää. Etsintä on yhteispeliä koirapartiossa ja koirapartioiden välillä. Poliisikoira on monessa mielessä ylivoimainen ”työkalu” monelle tehtävälle, mutta etenkin siksi, että se toimii joka kelissä ja koiralta ei akku lopu. Ei ainakaan heti ensimmäisenä päivänä, päivitys jatkui.