Tulivuori purkautui Kanarialla – ulkoministeriöltä kehotus alueella oleville suomalaisille

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turistien suosimiin Kanariansaariin kuuluvassa La Palmassa alkoi sunnuntaina tulivuorenpurkaus. Suomen aikaan viiden jälkeen alkanut purkaus on lennättänyt ilmaan savua sekä tuhkaa, minkä vuoksi ihmisiä alettiin nopeasti evakuoimaan lähialueilta.

Suomen Ulkoministeriö in sittemmin kehottanut alueella matkaavia suomalaisia seuraamaan paikallisten viranomaiste nohjeita ja ilmoittamaan läheisilleen tilanteestaan. Saarella olevia suomalaisia on myös kehotettu tekemään matkustusilmoitus. La Palmassa tiedetään olevan tällä hetkellä ainakin yksi suomalainen.

Paikalliset viranomaiset ovat DW-uutissivuston mukaan evakuoineet lähialueilta tähän mennessä yli 5 000 ihmistä. Tulivuoren purkautumista ennakoivat useiden vuorokausien aikana koetut maanjäristykset, jotka kulminoituivat 4,2 magnitudin järistykseen vähän ennen purkausta. La Palman saarella asuu noin 85 000 ihmistä.