Uusi patsas kunnioittaa Tullin koiria – pystytettiin Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tulli on saanut lahjoituksena pronssisen koirapatsaan, joka on tehty kunnianosoituksena tullikoirien menestyksekkäälle työlle. Patsaan on suunnitellut ja rahoittanut Maija Hyvönen Hossain, pronssivalun on tehnyt taiteilija Antti Nordin.

– Suomen tullilla on vankka kokemus koirien kouluttamisesta ja monipuolisesta hyödyntämisestä valvonnan apuna jo yli 50 vuoden ajalta. Koiratoimintamme on tavoitteellista ja tuloksellista. Otamme kiitollisina vastaan tämän kunnianosoituksen tekemällemme työlle, valvontajohtaja Kari Marjamäki kiittelee.

Patsas on sijoitettu näkyvälle paikalle Helsinki-Vantaan 2A-matkatavaran luovutusaulaan. Kun matkustajaliikenne palautuu, patsas on ilahduttamassa matkustajia eri puolilta maailmaa.