Punaviinikausi on taas täällä – jalosta muhevaksi drinkiksi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Punaviini kuuluu pimeneviin ja viileisiin iltoihin tapaslautasen sekä tumman suklaan kyytipojaksi. Punaviinistä voi tehdä myös syviä makuja sisältäviä drinkkejä joko kylmänä tai kuumana nautittavaksi. Kylmänä juomana punaviinistä saa esimerkiksi maistuvan slushien, jonka Stara esitteli taannoin.

Hehkuviinisangriaan tulee appelsiinimehua, hunajaa, appelsiiniviipaleita, kanelitikkuja ja loraus brandya. Punaviinin voi myös sekoittaa kokiksen sekaan, jolloin maku muistuttaa Dr. Pepperiä. Lisää juomaan jääpaloja ja muutama kirsikka, niin drinkki muuttuu tyylikkääksi.

Kerroimme taannoin reseptistä, jossa punaviinin sekaan pannaan kuumaa kaakaota. Toisaalta punaviinin voi nauttia sellaisenaan tai lämmittää ainoastaan hehkuviinin mukiin, jos ei viitsi ryhtyä hienostelemaan enempää. Kippis!