Kuopion poliisi etsii Jopo-poikia – töhrivät sähkökaappeja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oman elämänsä Pablo Picassot ovat töhrineet sähkökaappeja sparymaalilla Kuopiossa. Poliisi haluaa tekijät vastuuseen ja pyytää nyt silminnäkijähavaintoja taiteilijoista.

– Kaksi nuorta poikaa liikkui maanantaina aamupäivällä Jopo-polkupyörillä Neulamäentiellä sotkien kulkiessaan vihreällä spray-maalilla sähkökaappeja ja postikaappeja. Samanlaista sotkemista on havaittu muuallakin Kuopiossa. Sotkeminen aiheuttaa kiinteistöjen omistajille huomattavia kustannuksia puhdistamisen johdosta, Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.

Sotkemisiin liittyvistä havainnoista pyydetään ilmoittamaan vihjepuhelimen numeroon 0295415232 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi. Rikoslain mukaan vahingonteosta voidaan tekijä tuomita sakkorangaistukseen tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi. On syytä muistaa, että vaikka alle 15-vuotiasta ei voi rangaista, niin vahingonkorvauslain mukaan myös alle 15-vuotias velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingon.