Poliisi varoittaa Tiktokin pommihaasteesta: ”Loukkaantumisen riski”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa omituisista jysähdyksistä ympäri Suomea. Osa silminnäkijöistä on huomannut asialla olleen alaikäisiä isänmaan toivoja, jotka ovat räjäytelleet kotikutoisia pullopommeja. Poliisi on myös tietoinen tästä.

Pelkästään Sisä-Suomen poliisin tietoon on tullut kesän aikana lukuisia pullopommeja. Kyse on muun muassa Tiktok-palvelun kautta leviävästä vaarallisesta haasteesta, jossa räjäytellään muovipulloja. Nuoret ovat laittaneet muovipulloihin keskenään kemiallisesti reagoivia aineita, jolloin saadaan aikaiseksi pullon räjähtäminen. Pulloilla on usein vahingoitettu erilaista omaisuutta.

– Poliisi haluaa muistuttaa, että räjähdykseen liittyy aina loukkaantumisen lisäksi myös suuri riski saada kemikaaliroiskeista vakavia iho- tai silmävaurioita. Poliisi haluaa vedota vanhempiin, että keskustelisivat aiheesta lapsiensa kanssa, jotta uusilta omaisuus- ja henkilövahingoilta vältyttäisiin.