Elastinen, Timo Pieni Huijaus ja Jaakko Manninen tekivät lastenkirjan – johdattaa riimittelyn saloihina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Räppärit Elastinen ja Timo Pieni Huijaus ovat tehneet Beats & Styles -yhtyeestä tunnetun musiikkituottaja Jaakko Mannisen kanssa uuden aluevaltauksen. Kolmikko julkaisee Otavan kautta Bex ja luovuuden lähde -nimisen lastenkirjan.

Uudenlaiseksi lasten kuvakirjaksi kuvailtu Bex ja luovuuden lähde opettaa lapsille räppäämisen perusteita ja hiphop-kulttuurin juuria. Kirja kertoo Lilistä ja Leksistä, joita mielikuvituskaveri Bex opettaa löytämään luovuuden lähteen sanoista, tavuista ja riimeistä. Samalla lukija oppii muun muassa ghettoblästereistä, beatboxaamisesta ja Wu-Tang Clanista.

Los Angelesissa asuva Timo Pieni Huijaus eli Timo Snellman sai idean kirjasta yrittäessään löytää lapsilleen myös häntä itseään kiinnostavaa suomenkielistä luettavaa. Kirja on suunniteltu erityisesti ääneen luettavaksi, sillä ääneen lausuttuna räpillä on oma suutuntumansa. Tekijöille oli myös tärkeää, että kirjassa kunnioitettaisiin hiphopin afrikkalaisamerikkalaista kulttuurihistoriaa.

Bexin ja luovuuden lähteen uskotaan herättävän kiinnostusta myös pojissa, joiden vähäisestä lukemisesta ollaan usein huolissaan. Lokakuun alussa ilmestyvästä kirjasta julkaistaan myös Kimmo Laihon, Yasmine Yamajakon, Heljä Heikkisen ja Markku Wettenrannan tulkitsema äänikirjaversio.