Jättikasvisten SM-kilpailut Mäntsälässä – ennätyksiä murskattiin urakalla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suurinta kurpitsaa ja muita jättikokoisia vihanneksia etsittiin viikonloppuna Suomen Jättikasvisyhdistyksen vuotuisissa jättikasvien SM-kisoissa Keudan Saaren kartanon puutarhalla. Kurpitsat ovat jo 14. kerran järjestetyn kilpailun perinteinen kuninkuuslaji.

Nykyinen ennätyskurpitsa punnittiin 10 vuotta sitten vuonna 2012 ja se painoi 716 kiloa. Tälläkin kerralla tuosta jäätiin selvästi, sillä voittaja painoi tänä vuonna 306 kiloa ja oli kasvanut Hauholla. Ennätystä ei siis tänä vuonna murskattu. Viime vuonna kilpailuissa tehtiin runsaasti Suomen ennätyksiä, ja sama meno jatkui myös tällä kertaa, vaikka ennätyskurpitsaa ei löytynytkään.

Uusi kesäkurpitsan ennätys on 5,921 kiloa, myskikurpitsan ennätys on 56,00 kiloa, peltokurpitsan ennätys 56,20 kiloa, auringonkukan ennätys on 633,10 senttiä, chilipaprikan ennätys on 232 grammaa, melonin ennätys on 5,466 kiloa ja munakoison ennätys on 1,610 kiloa.