Toistuvasti hätänumeroon turhaan soitellut pidätettiin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Turhien soittojen tekeminen hätänumeroon voi johtaa jopa vankeustuomioon. Näin kävi Yhdysvaltojen Indianassa asuvalle Daniel Schroederille, joka kuormitti hätäkeskuksen resursseja hämmentävällä tavalla.

Daniel Schroeder soitti vuorokauden aikana neljästi 911-hätänumeroon. Jokaisella kerralla hän vain halusi ilmoittaa olevansa väsynyt. 61-vuotias mies on aikaisemminkin tehnyt turhia hätäsoittoja, joissa hän muun muassa valitti sääntöjään tottelemattomasta sukulaisesta.

Schroeder oli saamassa edellisistä soitoistaan kuuden kuukauden vankeustuomion, mutta tuomari lupasi kumota tuomion mikäli mies lopettaisi turhien hätäpuheluiden tekemisen. Hän kuitenkin rikkoi sopimuksen jo seuraavana päivänä. Hänelle määrättiin The Smoking Gun -sivuston mukaan sittemmin 60 vuorokauden vankeustuomio.