Kyllästyttääkö perinteinen uunilohi? Tällä reseptillä saat ruokaan potkua

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Uunilohi on klassikko, mutta myös mitä tahansa muuta kalaa voi valmistaa uunissa. Uuniloheenkin saa vaihtelua kiinnittämällä maustamiseen huomiota: kokeile vaikkapa srirachaa.

Pro Kala ry muistuttaa, että kalaa ei kannata unohtaa uuniin pitkiksi ajoiksi. Usein 20 minuuttia riittää. Jos paistat uunissa kokonaista kalaa etkä fileitä tai paloja, aika on pidempi. Muista esilämmittää uuni ja ottaa kala pois jääkaapista ennen kypsennystä.

Sriracha-lohi



600 g ruodotonta lohta tai kirjolohta



4 rkl juoksevaa hunajaa



2 valkosipulinkynttä hienonnettuna



1 dl soijaa



1 rkl riisiviinietikkaa



2 rkl seesamiöljyä



1 rkl raastettua inkivääriä



2 rkl srirachaa



1 rkl seesaminsiemeniä



ruohosipulia hienonnettuna (myös korianteri, thaibasilika tai kevätsipuli ajaa asian)

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja laita lohi vuokaan nahkapuoli alaspäin. Sekoita kaikki muut ainekset kulhossa ruohosipulia lukuun ottamatta. Kaada mausteseos kalan pinnalle. Kypsennä kalaa noin 10-15 minuuttia ja valele pintaa kastikkeella pari kolme kertaa kypsennyksen aikana. Kala kypsyy nopeasti ja on valmista, kun lihan rakenne on mehevän lohkeavaa. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla tai muilla yrteillä. Tarjoa salaatin kera.