Maskussa asuvien hiukset värjäytyneet vihertäviksi – syy ilmeisesti talousvedessä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varsinais-Suomen Maskussa on törmätty hämmentävään ilmiöön. Useiden paikallisten hiuksiin on ilmestynyt vihertävää sävyä. Hiusten vapaaehtoisen värjäämisen sijaan syy vaikuttaa piilevän talousvedessä. Maskulaisten hiusten vihertymistä on puitu niin sosiaalisessa mediassa kuin lehdissäkin.

Iltalehden mukaan asian tapetille Facebookin Maskun puskaradio -ryhmässä nostanut parturikampaaja Anu Salokannel on törmännyt ilmiöön jo vuosia sitten. Hänen mukaansa väriaineet eivät ole toimineet odotetulla tavalla monien maskulaisten hiusten tapauksessa.

Maskulaisten hiusten vihertämisen uskotaan johtuvan hiuksiin veden mukana päätyneistä metallijäämistä, todennäköisesti kuparista. Maskun kunnan sivuilla on sittemmin julkaistu asiaa koskeva tiedote. Siinä Maskun Vesihuolto kertoo järjestävänsä syksyllä asiakkailleen palautekyselyn, jonka avulla ongelman laajuutta pyritään selvittämään.

Maskun Vesihuolto Oy:n mukaan 24. elokuuta otetut verkostovesinäytteet täyttäneet talousvesiasetuksen mukaiset laatuvaatimukset, minkä perusteella sitä voidaan käyttää niin peseytymiseen, ruoanlaittoon kuin juomavedeksikin. Yhtiö on kuitenkin käynnistänyt talousveden laadun muuttamiseen ja ongelmien vähentämiseen tähtäävän selvitystyön.