Poliisi varoittaa: Varkaat esiintyvät vesijohtojen tarkastajina

Ohhoh! · Tim Isokivi

Vaikka merkittävä osa huijauksista tapahtuu nykyään internetissä ja pikaviestien välityksillä, yritetään ihmisiä huijata edelleen myös perinteisemmillä tavoilla. Nyt Pohjois-Savon asukkaita on varoiteltu vesijohtojen tarkastajina esiintyvistä varkaista.

Poliisi sai ilmoituksen sunnuntaina noin 13:30 Vehmersalmen Satamanrannantiellä liikkuneista kahdesta miehestä, jotka olivat saapuneet paikalliseen asuntoon väittäen tarkastavansa vesijohtoja. Miesten poistuttua asukas huomasi asunnossa olleesta rahapussista kadonneen käteistä rahaa. Miehet olivat pukeutuneet poliisin mukaan ilmeisesti vihreisiin liiveihin, olivat molemmat tummahiuksisia ja toinen heistä oli noin 190 senttiä pitkä, toinen noin 170 senttiä.

Poliisi kertoo Savon Sanomien mukaan kyseessä olleen ensimmäinen heidän tietoon tullut tapaus, jossa varkaat ovat esiintyneet vesijohtojen tarkastajina. Todellisuudessa yksityisasunnoissa ei tehdä ennalta ilmoittamattomia palo- tai vesijohtotarkastuksia. Huijarit ovat aikaisemmin pyrkineet pääsemään asuntoihin esiintymällä esimerkikis palotarkastajina, poliiseina, kodinhoitajina ja niin kutsuttuina koronamittausten tekijöinä.