Poliisilta vakava viesti moponuorten vanhemmille: ”Voi havaita pimenevässä illassa”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjanmaan poliisi kertoo lauantaiyön olleen vilkas laitoksen alueella. Ilmajoen Kaarenojantielle kokoontui useita kymmeniä mopoja, moottoripyöriä, henkilöautoja, mopoautoja sekä traktoreita.

Suurin osa paikalla olevista käyttäytyi hyvin, mutta joukkoon mahtui jälleen myös niitä, joiden kulkuneuvot eivät olleet lain mukaisessa kunnossa tai joiden ajokäyttäytyminen vaati poliisin puuttumista. Poliisi antoi kaikkiaan 12 sakkomääräystä, kuudesta ajoneuvosta poistettiin rekisteritunnukset ja kolme henkilöä määrättiin ajokieltoon.

– Poliisi toivoo, että mopoilevien nuorten vanhemmat tarkistaisivat nuorten ajoneuvojen kunnon ainakin valojen, renkaiden ja jarrujen osalta. Syksyn pimeydessä on tärkeää, että mopoilijan voi havaita pimenevässä illassa. Näin mopon käyttö on turvallisempaa paitsi mopoilijalle itselleen, myös muille tienkäyttäjille.