Japanin prinsessa luopuu kruunustaan ja miljoonan euron palkastaan – uskomaton tuhkimotarina

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanin prinsessa Japanin keisari Akihiton lapsenlapsi prinsessa Mako meni kihloihin vuonna 2017 turistirannalla työskennelleen rakastajansa Kei Komuron kanssa. Pariskunta tapasi opiskellessaan samassa yliopistossa Tokiossa. Parin häitä on lykätty käytännön syistä näille päiville asti.

Prinsessa joutuu näet luopumaan naimakauppojen myötä kruunustaan. Keisarin jälkeläinen tapasi tulevan aviomiehensä lähes kymmenen vuotta sitten ravintolassa. Makosta tulee avioliiton kautta tavalliseen kansalaiseen verrattavissa oleva henkilö, eikä hän enää nauti kuninkaallisista oikeuksista, kuten miljoonan euron suuruisesta palkastaan, BBC uutisoi.

Taideaineita yliopistossa opiskellut prinsessa ilmoitti avioitumisesta ensimmäisen kerran jo vuonna 2017, mutta häät siirrettiin erilaisten järjestelyjen vuoksi. Hänen miehensä on tuikitavallinen kansalainen, Kei Komuro, mikä on aiheuttanut myös närää kansalaisissa. 29-vuotiaan prinsessan isoisä keisari Akihito on legendaarisen Hirohiton poika. Keisari toimii perheineen lähinnä Japanin edustustehtävissä.