Pyöräilijä yritti ryöstää jalankulkijan Helsingissä – poliisi pyytää havaintoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisilla on esitutkinnassa ryöstön yritys, joka tapahtui Helsingin Kumpulassa Intiankadun tienoilla sunnuntaina 19. syyskuuta. Tapahtumista kaivataan silminnäkijähavaintoja. Henkilö oli kävelyllä metsätien alussa lähellä Intiankatua noin kello 17:50.

Yhtäkkiä takaapäin Intiankadun suunnasta tuli pyöräilijä, joka kaatoi uhrin maahan. Pyöräilijä yritti todennäköisesti saada naisen taskusta puhelinta tai muuta omaisuutta. Pyöräilijä poistui Kustaa Vaasan tien suuntaan ilman ryöstösaalista. Asianomistaja loukkaantui tilanteessa.

– Epäilty oli nuorehko mies. Hänellä oli mustat hiukset, ja hän ei ollut kovin pitkä. Epäilty puhui selvästi suomea, mutta aksentilla. Mies oli pukeutunut vaaleaan takkiin, jonka alta näkyi punainen huppu. Pyörä oli musta ja melko matala, mahdollisesti maastopyörä tai BMX-pyörä. Pyörästä roikkui kypärä, poliisi kuvailee epäiltyä.

Kaikki silminnäkijähavainnot ja muut tiedot ryöstön yrityksestä pyydetään virka-aikana numeroon 0295 474 130 tai ryosto.helsinki@poliisi.fi. Poliisi pyytää yhteydenottoa myös sivulliselta naiselta, joka keskusteli asianomistajan kanssa heti ryöstön yrityksen jälkeen.