John Lennonin haastattelu huutokaupattiin 50 000 eurolla – mukana ennenkuulematon kappale

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tanskassa on huutokaupattu kasetti, joka sisältää Beatles-yhtyeestä tunnetun John Lennonin ja hänen puolisonsa Yoko Onon haastattelun. Haastattelun tekivät tanskalaiset teinit vuonna 1970 vain kuukausia ennen Beatlesin hajoamista.

Noin puolituntinen kasetti myytiin Briin Rasmussen -huutokaupan toimesta lähes 50 000 euron hintaan. Nauhan ostaja pysytteli nimettömänä. Haastattelun lisäksi kasetti sisältää John Lennonin ennenkuulemattoman kappaleen Radio Peace.

Haastattelua mukana tekemässä olleen Karsten Hoejenin mukaan nuoret olivat onnistuneet saamaan opettajaltaan luvan osallistua Lennonin ja Onon pressitilaisuuteen. Lennon kysyi nuorilta olivatko he kenties töissä radiokanavalla, mutta nuoret vain totesivat tekevänsä haastattelun koulun lehteen. Hoejenin mukaan haastattelu sujui rennoissa merkeissä.

Hoejen kertoo BBC:lle tajunneensa Beatlesin hajoamisen jälkeen istuvansa kultasuonen äärellä ja sulkeneensa nauhan pankkiholvin suojiin. Nauhoitusta kuvaillaan erittäin harvinaiseksi sen epävirallisen luonteen vuoksi.