Rocktähti Vesa Holmalasta tuli palkittu valokuvaaja – näyttely Tampereen pääkirjastossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Useista kokoonpanoistaan musiikkialalla tunnetuksi tutuksi tullut Vesa Holmala on myös aktiivinen valokuvaaja. Hänet palkittiin taannoin Suomen Eisa Maestro 2021 -valokuvakilpailun voittajana, ja perjantaina 1. lokakuuta Tampereen pääkirjasto Metsossa avataan hänen valokuvanäyttelynsä Pultsiphoto On The Go.

Kuva: Kerjäläinen, Vesa Holmala

Hämeenkyrössä syntynyt Vesa Holmala, eli Pultsiphoto, on valokuvataiteessaan erikoistunut portraitkuvaukseen ja urbaaniin katukuvaukseen. Hän saa inspiraatiota ihmisten kohtaamisesta ja niistä syntyvistä tunnetiloista sekä kaupungin katujen muuttuvista tilanteista, joita hän pyrkii taiteessaan vangitsemaan. Holmala haluaa pysäyttää taiteellaan lennossa olevan hetken ja tuoda esille aitoja kohtaamisia katujen varrelta.

– Mikään kuva ei tule olemaan niin kaunis kuin mitä elämä itsessään on. Kun aistin asioita, tiedän olevani elossa. Studioni on kadulla ja yritän pysäyttää lennossa olevan hetken. Kamera auttaa minua taltioimaan ympäröivää maailmaa ja sen yksityiskohtia sekä tuomaan esille sen kauneutta tavalla jolla minä sen näen. Kun tämän kaiken tajuaa, on kuvaaminen helppoa. Silloin kaikki elää, Holmala kertoo.

Esikuvinaan muun muassa Vivian Maierin, Alan Schallerin, Lee Jeffriesin töitä ihailevan Holmalan valokuvataiteessa näkyy nostalginen filmikameraa jäljittelevä tyyli modernilla otteella. Hän on itseoppinut valokuvataiteilija, jonka töitä voi seurata myös sosiaalisesta mediasta nimellä Pultsiphoto.