Tuska palkkasi häirintäyhteyshenkilön – tavoitteena perseilystä vapaat festarit

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Musiikkipiireissä tapahtuva ahdistelu on ollut viime kuukausina runsaasti tapetilla, ja esimerkiksi tapahtumanjärjestäjiltä on vaadittu konkreettisia toimia niiden kitkemiseksi. Metallimusiikkiin keskittyvästä Tuska-festivaalista pyritään tekemään kaikille turvallinen tila palkkaamalla tapahtumaan häirintäyhteyshenkilö.

– Kuten kesällä puhuttiin, Tuska tekee kaikkensa häiriökäyttäytymisen ja perseilyn kitkemiseksi festarilta. Haluamme, että metalliheimossa on kaikkien turvallista olla. On ilo ilmoittaa, että Tuskalle on palkattu häirintäyhteyshenkilöksi Tellervo Kraft. Hän on jo aloittanut valmistelevat duunit ja festarilla hän tulee päivystämään alusta loppuun, Tuskan tiedotteessa kerrotaan.

Koko aikuisikänsä hoitoalalla työskennellyt Kraft kokee omakseen erityisesti psykiatrisen hoitotyön ja seksuaalineuvojan työn. Hän uskoo työhistoriansa tuovan tehtävään tarvittavia työkaluja, joilla Tuska 2022 -festivaalista saadaan luotua huolellisen suunnittelun ja yhteistyön avulla entistäkin turvallisemman, ilmapiiriltään avoimen ja yhteisöllisyyttä tukevan tapahtuman kaikille.

Tuska järjestetään seuraavan kerran Helsingin Suvilahdessa 1.-3. heinäkuuta 2022. Esiintymässä ovat muun muassa Korn, Devin Townsend, Deftones, High on Fire, Jinjer ja Perturbator.