Syö silakkaa! Ekologisempaa ruoka-ainetta saa hakea

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan suomalaiset haluaisivat syödä enemmän kotimaista kalaa, mutta vierastavat niiden valmistamista ruoaksi. Silakkaa lautaselleen valinneet kertoivat tärkeimmiksi syiksi kotimaisuuden, edullisuuden ja perinteisyyden. Silakka on kaiken lisäksi todella ekologinen raaka-aine.

Pro Kala ry:n mukaan jos arastelee silakan makua, voi nahan irrottaa silakkafileestä. Se lähtee irti helposti vetämällä. Nahaton filee on miedon makuista ja ruodotonta.

Uunissa valmistettavat silakkarullat on helppo ruoka, jonka voi tehdä joko nahallisesta tai nahattomasta silakkafileestä. Makua voi muokata eri mausteita ja kastikkeen raaka-aineita käyttämällä: kokeile joskus laittaa rullien päälle vaikkapa tomaattimurskaa ja yrttejä tai kookosmaitoa ja currytahnaa!

Kallen rullat:

500 g silakkafileitäsuolaavalkopippuria

Kastike

1 ½ dl ruoanvalmistusjogurtti1/2 dl majoneesia1/2 dl mätitahnaa

Päälle

½ dl hapankorppuja jauhettuna

Levitä silakkafileet työpöydälle tai leivinpaperin päälle työpöydälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille kevyesti suolaa ja valkopippuria. Rullaa sitten kalat ja nosta voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja levitä seos rullien päälle. Ripottele pinnalle hapankorppujauhelma ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa pinaatilla maustetun perunasoseen ja puolukkahillon kera.