Isä ja lapset olivat viikkoja kateissa Uudessa-Seelannissa – sitten tapahtui odottamaton käänne

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uuden-Seelannin Aucklandissa on ihmetelty tapausta, jossa perheenisä ja hänen kolme lastaan katosivat oudoissa olosuhteissa. Yli kahden viikon ajan kateissa olleet perheenjäsenet palasivat kotiinsa yhtä yllättäen kuin he olivat kadonneetkin.

Thomas Phillips, kahdeksanvuotias Jayda Jin, kuusivuotias Maverick ja viisivuotias Ember katosivat Kirithere Beachilla 11. syyskuuta. Tapaus sai erityisen pahaenteisen käänteen, kun perheenisän auto löydettiin tyhjänä rantavedestä. Isää ja lapsia etsittiin tuloksetta vuorokausien ajan viranomaisten ja vapaaehtoisten toimesta lentokoneiden, helikopterin ja lämpökameroin varustettujen droonien avustuksella.

Lähes viikko etsintöjen loppumisen jälkeen Thomas palasi yllättäen kotiinsa lasten kanssa. Poliisin mukaan mies oli kertonut retkeilleensä lasten kanssa tiheässä metsässä noin 16 kilometrin päässä auton löytöpaikasta. Katoamisen syy on edelleen mysteeri, mutta Thomasin Julia-vaimon mukaan lapset ovat kunnossa.

– Tämä on ihme. Näin toivoimmekin tapauksen ratkeavan. Halusimme Tomin ja perheen olevan elossa. Tämä on perhe, joka kävi läpi 17 päivää helvettiä, poliisikomentaja Will Loughrin kuvaili Stuff.co.nz-uutissivuston mukaan.