Poliisi etsii töhrijöitä Savonlinnassa – suuret sakot odottavat maksajaansa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Olemme otsikoineet viime aikoina monta juttua, joissa luvattomasti taidettaan julkisiin seiniin ja esineisiin kohdistaneet nuoret ovat joutuneet maksamaan kymppitonnien suuruisia laskuja. Töhrijät ja ilkivallan tekijät aiheuttavat kaupungeille vuosittain satojen tuhansien eurojen kustannukset.

Yleensä töhrijät ovat alaikäisiä poikia, jotka esittelevät vajavaisia piirustustaitojaan sähkökaapeissa, talojen seinissä ja bussipysäkeissä. Nyt Savonlinnaan on ilmestynyt syyskuun loppupuolella luvattomia töherryksiä rakennusten seiniin, aitoihin, autokatokseen sekä leikkipaikalle kaupungin keskustassa ja lähialueilla. Nämä kyseenalaiset taideteokset on tehty pääsääntöisesti maaleilla ja tusseilla.

– Tekoja tutkitaan vahingontekoina ja poliisi muistuttaa tekoon syyllistyviä rangaistusvastuun lisäksi korvausvastuusta, joka saattaa nousta puhdistettavasta kohteesta riippuen hyvinkin suureksi. Mahdollisia havaintoja ja vihjeitä näihin rikoksiin liittyvistä henkilöistä pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 0295 415 232.