Suomalainen rikossarja lopetetaan – viimeinen kausi alkaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nordic noir -lajityyppiä edustava suomalaissarja Karppi on saapumassa tiensä päähän. Pihla Viitalan ja Lauri Tilkasen tähdittämän suositun rikossarjan kolmas ja viimeinen tuotantokausi alkaa lokakuun lopussa.

Karpin kolmannella kaudella entisestä eläinsairaalasta löytyy häkkiin sullottu ruumis. Virkavappaalla ollut Sofia Karppi joutuu palaamaan töihin entisen parinsa Sakarin Nurmen kanssa murhasarjan selvittämiseksi. Viitalan ja Tilkasen lisäksi sarjassa mukana ovat muun muassa Mimosa Willamo, Ville Myllyrinne, Heikki Nousiainen, Aku Hirviniemi ja Vera Kiiskinen.

Suomen lisäksi synkkäsävyinen Karppi on niittänyt mainetta myös ulkomailla. Sarjaa on esitetty kansainvälisesti Netflix-suoratoistopalvelussa Deadwind-nimellä, keräten vertauksia muun muassa Silta ja The Killing -sarjoihin. Karpin viimeinen kausi ilmestyy kokonaisuudessaan Yle Areenaan 29. lokakuuta, ja Yle TV1 -kanavalla sitä esitetään sunnuntaisin 31. lokakuuta alkaen.