Normipäivä Lahdessa: Huumehörhö pakeni poliisia varastetulla mopolla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lahdessa on jäänyt kiinni varastettua mopoa kuljettanut kolmekymppinen mies, jolla ei ollut ajo-oikeutta ja hänen huumepikatesti oli positiivinen. Mies jäi kiinni takaa-ajon päätteeksi tiistaina puolen päivän maissa. Hän aiheutti runsaasti vaaratilanteita liikenteessä.

– Poliisipartio kiinnitti huomiota kevyenliikenteenväylältä poistutuvaan mopoon maanantaina puolenpäivän aikoihin Paavolan kaupunginosassa. Partio tarkasti mopon rekisteritunnuksen poliisin järjestelmistä ja ilmeni, että mopo oli anastettu edellisenä päivänä, Hämeen poliisista kerrotaan.

Partio kääntyi mopon perään tarkoituksenaan pysäyttää se, mutta mopo lähti heti pakenemaan poliisipartiota. Heti pakomatkan alussa mopoilija jätti noudattamatta punaisen liikennevalon.

– Pakomatkan aikana oli muutamia jalankulkijoita vaarassa ja jäädä sen alle ja mopoilija oli myös törmätä henkilöautoon Vesijärvenkadulla. Mopoilijan paetessa hän ajeli pitkin kevyenliikenteenväyliä ja käytti vastaantulevien ajokaistoja.

Takaa-ajoon liittyi poliisimoottoripyöräpartio, joka sai lopetettua mopoilijan pakenemisen Mattilanmäenpolulla. Mopoa kuljettaneen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Hänet otettiin kiinni edellä mainittuihin rikoksiin epäiltynä.