Nyt kaatui myös WhatsApp! Facebookin tekniset ongelmat leviävät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme hetki sitten miten maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook ja samaan konserniin kuuluva Instagram ovat molemmat kaatuneet. Nyt joukkoon on liittynyt myös huippusuosittu viestisovellus WhatsApp, joka kuuluu niin ikään samaan konserniin edellä mainittujen palvelujen kanssa.

Facebook ja Instagram ovat miljardien käyttäjien somepalveluita, joiden kaatumisella on laajoja vaikutuksia. Niitä suurempi merkitys on kuitenkin WhatsAppilla, joka on syrjäyttänyt monien käytössä perinteiset tekstiviestit Facebookin Messengerin ohella. Valtava joukko suomalaisiakin käyttää nykyisin viestittelyyn pääasiassa WhatsAppia. Nyt se on kuitenkin poissa pelistä.

Parhaillaan suomalaisten käyttäjien keskuudessa WhatsApp-viestit eivät päädy vastaanottajalle saakka, vaan niiden vastaanottokuittausten kohdalle tulee kellon kuva osoittamaan, että viesti odottaa toimitusta. Ongelmien syystä ei ole vielä tietoa. Ongelmat alkoivat tänään noin kello 19.00 Suomen aikaa, joten katkos on kestänyt jo puolitoista tuntia. Se on harvinaisen pitkä aika globaalisti merkittävälle verkkopalvelulle.