Ostitko näitä Pirkka-majoneeseja? Lopeta käyttö heti

Ruoka · Tim Isokivi

Kesko Oyj vetää pois myynnistä virheellisiksi havaittuja eriä Pirkka-merkkisiä majoneeseja. Tuotteiden raaka-aineista on paljastunut etyleenioksidijäämiä. Takaisinveto koskee Pirkka Kevyt Majoneesia, Pirkka voileipäpikkelssiä ja Pirkka hampurilaiskastiketta.

Niissä käytetyn sakeuttamisaineen on havaittu sisältävän EU:n lainsäädännön mukaisen raja-arvon ylittävä määrä kasvinsuojeluaineena käytettävää etyleenioksidia. Tarkemmat tiedot takaisinvedettävistä tuote-eristä löytyvät K-Ruoan sivuilta.

Keskon mukaan tuotteiden mahdollisesti sisältämän etyleenioksidin määrä on erittäin pieni, eikä tuotteiden syöminen aiheuta välitöntä vaaraa. Pitkäaikaisessa käytössä etyleenioksidi on kuitenkin terveydelle haitallista, eikä virheellisiin eriin kuuluvia tuotteita tule käyttää. Virheellisiin eriin kuuluneet tuotteet voi palauttaa suoraan ostopaikkaan tai ottaa yhteyttä K-kuluttajapalveluun.