Britannian pedofiiliskandaalista televisiosarja – suosikkikoomikko päärooliin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa nousi suuri kohu vuonna 2012, jolloin julkisuuteen tulivat suositun radiojuontaja Jimmy Savilen vuosikymmenten ajan jatkuneet seksirikokset. Vuonna 2011 kuolleen Savilen epäillään syyllistyneen yhteensä yli 300 lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Brittiläinen televisiokanava BBC One työstää parhaillaan Jimmy Savilesta ja hänen rikoksistaan kertovaa The Reckoning -sarjaa. Radiojuontajaa näyttelemään on kiinnitetty muun muassa Alan Patridge – Kukkona tunkiolla -roolistaan tunnettu brittiläinen näyttelijä ja koomikko Steve Coogan.

Tekijöiden mukaan The Reconing -sarjassa kuvataa sekä Savilen nousua julkisuuteen että hänen viimeisiä vuosiaan. He kertovat tehneensä yhteistyötä Savilen uhrien kanssa pitääkseen huolen siitä, että heidän tarinansa on kerrottu hienotunteisesti.