Oulujärvi muuttuu retkeilijän paratiisiksi – reittejä patikoijille ja pyöräilijöille

Matkailu · Terhi Piiroinen

Oulujärven retkeilyalueella aloitetaan ensi vuonna pitkän aikavälin kehitystyö. Suunnitteilla on uusia retkeilyreittejä erityisesti Manamansaloon. Tällä hetkellä Manamansalossa on paljon polkuverkostoa, mutta reittejä ei ole merkitty. Reittejä on tulossa sekä patikoijille että pyöräilijöille.

Leirintäalueen läheisyyteen rakennetaan uusi päälähtöpiste pysäköintialueineen ja satamiin lisätään infotauluja. Kehitystyön yhteydessä tarkastellaan myös vesiretkeilyn reitistöä.

-Oulujärven retkeilyalue on todella hieno kokonaisuus ja siellä on paljon hyödyntämättömiä mahdollisuuksia. Haluamme luoda sinne uusia reittejä ja palveluita, ohjata ihmisiä liikkumaan uusiin paikkoihin ja tehdä aluetta paremmin tunnetuksi. Myös Oulujärven retkeilyalueen talviaikaisen käytön mahdollisuuksia on tarkoitus kartoittaa. Nyt se on lähes pelkästään kesäkohde, kertoo kenttäpäällikkö Hannele Kytö Metsähallituksen Luontopalveluista.

Metsähallituksen Luontopalvelut on tänä kesänä tehnyt paljon rakennustöitä Oulujärvellä ja retkeilyrakenteet on nyt pääosin kunnostettu. Kunnostustöiden yhteydessä todettiin, että Niskaselän luodolla sijaitseva Reimikarin tupa joudutaan poistamaan pysyvästi käytöstä huonokuntoisuuden takia. Reimikarilla voi edelleen käydä tulistelemassa, sillä sinne jää tulipaikka, liiteri ja käymälä. Kuluneena kesänä saareen rakennettiin uusi rantautumislaituri.