Raisiosta löytyi sotilasräjähde – poliisilta vakava viesti löydöksistä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Raisiossa sijaitsevasta rakennuksesta on löydetty räjähde, jota poliisi ja puolustusvoimat on hälytetty raivaamaan. Räjähde löydettiin asutuksen läheisyydestä Metsäarosta maanantaina iltapäivällä.

Turun Sanomien mukaan poliisin tilannekeskuksen Joonas Tikka on kertonut löydön tehneen kiinteistössä oleskellut ihminen. Räjähteen tarkempaa löytöpaikkaa ei kuitenkaan alkuun paljastettu. Paikalle ei haluttu saapuvan uteliaita ulkopuolisia.

Poliisin rähähderyhmä ja puolustusvoimat ovat sittemmin eristäneet alueen ja siirtäneet räjähteen pois turvalliseen paikkaan. Lounais-Suomen poliisin TEPO-koulutetun henkilöstön kerrotaan tunnistaneen sen kranaatinheittimen valaisuammukseksi. Löytyneitä epäiltyjä sotilasräjähteitä pidetään poliisin mukaan aina hengenvaarallisina, kunnes ne on tunnistettu ja raivattu.