Ulkomaalaisia pyrkinyt Suomeen metsien kautta – Venäjän rajaviranomaiset estäneet pääsyn

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on kertonut maansa medialle ottaneen Suomen rajalta kiinni ulkomaalaisia henkilöitä, jotka ovat pyrkineet Suomeen. Heidän epäillään yrittäneen tulla Suomeen laittomasti rajan yli.

Viipurin piirin alueelta on pidätetty neljä henkilöä viime viikonloppuna. He olivat kulkeneet metsässä ja ihmisten mukana oli tykötarpeita, kuten vaatteita, hygieniatarvikkeita ja ruokaa. He tunnustivat kuulusteluissa, että olisivat tulleet Suomeen etsimään parempia elinolosuhteita.

Delovoi Peterburg -lehden mukaan Viipurin oikeusistuin määräsi jokaiselle 500 ruplan, eli noin kuuden euron suuruisen sakon luvattomasta oleskelusta rajavyöhykkeellä. Henkilöt on karkoitettu Venäjältä viiden vuoden maahantulokiellon kera.

Venäläisviranomaisten mukaan rajalta on otettu kiinni heinäkuun jälkeen yhteensä sata ulkomaalaista, jotka ovat yrittäneet tulla luvattomasti Suomeen. He ovat olleet muun muassa afganistanilaisia, kuubalaisia, ugandalaisia tai muualta Lähi-Idästä, Afrikasta ja Latinalaisesta Amerikasta kotoisin olevia.