Rajavartiolaitoksen kameraan upea luontohetki – karhuperhe vaelteli talviunille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Karhut alkavat vetäytymään tähän aikaan vuodesta jälleen kevääseen saakka kestäville talviunille. Nyt Rajavartiolaitoksen kamera on ikuistanut näyttävän luontohetken, jossa karhuperhe nähdään syysvaelluksella.

Kainuun Rajan Twitter-tilillä jaetussa kuvassa emokarhu kulkee etualalla syksyisessä metsässä puiden keskellä. Sitä seuraa perästä kolme pentua ja hieman kauempana uroskarhu.

– Suuntana talvipesä, tahdissa – #mars!, kuvatekstissä todetaan.

Rajavartioston kameroiden kuviin päätyy usein luonnon eläimiä, ja esimerkiksi syyskuussa viraalina levisi Pohjois-Karjalan rajavartioston jakama otos kävelyllä olleesta ilvesperheestä. Karhut vetäytyvät Suomessa talviunille tyypilisesti syys-marraskuun aikana, joskin ajankohtaan voi vaikuttaa ensilumen laskeutuminen. Eläimet viihtyvät talviunilla pesiensä suojissa maalis-toukokuuhun saakka.