Kaikkien aikojen LEGO-rakennussarja – Titanicissa on yli 9 000 palaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lego-rakentelua ei ole suunnattu ainoastaan lapsille, sillä etenkin viime vuosina kauppojen hyllyille on ilmestynyt myös varttuneille suunnattuja haastavia rakennussarjoja. Pian todelliset Lego-taiturit pääsevät kokoamaan maailman suurinta virallista Lego-rakennelmaa. Marraskuussa myyntiin ilmestyy Lego-pienoismalliversio vuonna 1912 uponneesta Titanic-valtamerialuksesta.

9 090 palasta koostuvalla laivalla on valmiina pituutta 135 senttiä, korkeutta 44 senttiä ja leveyttä 16 senttiä. Lego-Titanic ei ole yksityiskohtainen ainoastaan ulkopuolelta. Valmis alus on mahdollista avata kolmeen osaan, jonka myötä sen sisälle on mahdollista tiirailla. Gizmodo-sivuston mukaan myös esimerkiksi aluksen ankkurin voi laskea.

Lego-Titanic ilmestyy myyntiin 8. marraskuuta. Sen hinta tulee olemaan Yhdysvaaloissa 630 dollaria, eli noin 545 euroa. Ennen Titanicia suurin virallinen Lego-rakennussarja oli Rooman Colosseumia esittävä 9 036 palan rakennelma.