Microsoft lopettaa laitteidensa korjauksen hankaloittamisen

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Microsoftin on paljastettu tehneen etenkin kuluttajille merkittävän päätöksen. Yhtiön mukaan se tulee helpottamaan laitteidensa itsenäistä korjaamista. Taustalla on voittoa tavoittelemattoman As You Sow -järjestön Microsoftille kesäkuussa jättämä kehotus.

Microsoftin, kuten monien muiden teknologiayritysten tavoin tehnyt aikaisemmin hankaloittanut laitteidensa itsenäisestä korjaamisesta tarkoituksella vaikeaa. Tästä johtuen laitteita on voitu lähinnä korjauttaa yhtiön valtuuttamissa liikkeissä.

Gizmodo-sivuston mukaan Microsoft lupaa tehdä laitteistaan jatkossa helpommin korjattavia tarjoamalla käyttäjille työkaluja, varaosia ja ohjeita. Laitteiden korjaamisen helpottamisen uskotaan esimerkiksi vähentävän ympäristön kuormitusta, jota käyttökelvottomana pois heitetty teknologia aiheuttaa.