Twitteriin uusi ominaisuus – varoittaa kiihkeiksi äityvistä keskusteluista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keskustelu suositussa somepalvelu Twitterissä saa usein helposti kärkkäitä sävyjä. Sovellukseen tulossa olevan uudistuksen ansiosta käyttäjää varoitetaan jo etukäteen keskusteluista, jotka ovat vaarassa muuttu kiihkeiksi.

Uutta ominaisuutta kokeillaan Twitterin iOS ja Android -sovelluksissa. Se voi The Verge -sivuston mukaan antaa käyttäjälle huomautuksen, jossa tietynlaisten keskustelujen todetaan voivan muuttua intensiivisiksi. Kyseisen kaltaisiin keskusteluihin vastaamassa olevat saavat viestin, jossa kehotetaan ottamaan muut ihmiset huomioon ja kannustetaan empaattiseen sekä faktoihin perustuvaan keskusteluun.

– Haluatko tietää keskustelun tunnelman ennen kuin osallistut siihen? Kokeilemme Androidilla ja iOS-laitteilla huomautuksia, jotka kertovat etukäteen mikäli olet osallistumassa mahdollisesti kiivaaksi tai intensiiviseksi muuttuvaan keskusteluun, Twitter tiedotti.

Kyseessä on yksi lukuisista uudistuksista, joiden tarkoituksena on muuttaa Twitterin keskusteluilmapiiriä ja vähentää alustalla tapahtuvia väärinkäytöksiä. Twitter voi esimerkiksi varoittaa mahdollisesti loukkaavaa julkaisua kirjoittamassa olevaa käyttäjää tai kehottaa lukemaan palveluun linkatun artikkelin ennen sen uudelleentwiittaamista.