Applen laitteissa vakava vakava haavoittuvuus – päivitä heti iPhonet ja iPadit

Digi · Tim Isokivi

Applen iPhone ja iPad -laitteissa käytössä olevista käyttöjärjestelmistä on paljastunut vakava haavoittuvuus. Niin kutsutun nollapäivähaavoittuvuuden vuoksi kyseisten laitteiden käyttäjiä on kehotettu päivittämään käyttöjärjestelmä nopeasti.

IOMobileFrameBuffer-komponentista löytynyt haavoittuvuus tarjoaa hyökkääjälle mahdollisuuden kaapata laitteen hallinnan. Toistaiseksi tiedossa ei ole, onko haavoittuvuutta jo ehditty hyödyntämään väärinkäytöksiin. Apple myöntää tiedottessaan, että näin on saattanut tapahtua.

Apple on sittemmin julkaissut iOS 15.0.2 ja iPadOS 15.0.2 -päivitykset, jotka korjaavat ongelman. Nollapäivähaavoittuvuuksia on paljastunut Applen tuotteista jo useita tämän vuoden aikana. Viimeksi syyskuussa käyttäjiä kehotettiin päivittämään käyttöjärjestelmänsä nopeasti iMessage-sovelluksessa paljastuneen tietoturva-aukon vuoksi.