Mies toteutti vaimonsa haaveen – rakensi pyörivän talon

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bosnia-Hertsegovinan Srbacissa sijaitsee koti, jonka ikkunoista avautuvat jatkuvasti erilaiset maisemat. Kyseessä on nimittäin pyörivä talo. Sen rakensi paikallinen Voljin Kusic rakkaudenosoituksena vaimolleen.

Kusicin mukaan hänen vaimonsa oli vuosia sitten halunnut makuuhuoneen ikkunan osoittavan aurinkoon päin. Hän kuitenkin halusi nähdä myös kotinsa pihaan saapuvat ihmiset, joka ei onnistunut ikkunan ollessa aurinkoon päin. Kusicin lasten otettua haltuunsa perheen yrityksen miehellä oli viimein aikaa keksiä luova ratkaisu ongelmaan.

Pyörivän talon ansiosta vaimo voi vaihtaa ikkunoista avautuvaa näkymää napin painaluksella. Kusic suunnitteli ja rakensi pyörivän kodin omin avuin, käyttäen siihen entisen sotilasajoneuvon moottoreita ja pyöriä.

– Nykyään myös meidän ulko-ovemme vaihtaa paikkaa. Jos vaimoni näkee kutsumattomien vieraiden lähestyvän kotiamme, voi hän vain pyöräyttää kotia ja saada heidät kääntymään pois, Kusic vitsaili AP-uutistoimiston mukaan.