Mies jäi kiinni ydinteknologian kaupittelusta – piilotti huippusalaiset tiedot voileivän väliin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen laivaston insinöörinä työskentelevä Jonathan Toebbe ja hänen vaimonsa pidätettiin viikonloppuna. Pariskunnan epäillään pyrkineen myymään ydinsukellusveneitä koskevaa salaista tietoa ulkomaalaiselle agentille.

Toebbe kätki CBS-uutissivuston mukaan huippusalaista tietoa sisältäneen muistikortin muun muassa maapähkinävoileivän väliin. Hän oli viestitellyt helmikuusta saakka vieraan valtion agenttina esiintyneen tahon kanssa. Toebbe jätti leivän väliin ja laastarin sisään piilotetut muistikortit sovittuihin paikkoihin hänen vaimonsa pitäessä vahtia.

Toebben ja hänen vaimonsa tietämättä ulkomaalaiseksi vakoojaksi luultu yhteyshenkilö oli todellisuudessa FBI:n peiteagentti. Pariskuntaa syytetään oikeudessa yrityksestä välittää ydinsukellusvenettä koskevaaa tietoa vieraalle valtiolle.