Ransu Karvakuonon näyttelijä Pertti Nättilä on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monille suomalaisille lapsille Pikku Kakkonen -ohjelmasta tuttu Ransu Karvakuono täytti 4. lokakuuta 42 vuotta. Tänään Yleisradio kertoi suru-uutisen, jonka mukaan Ransun näyttelijä Pertti Nättilä on kuollut 87-vuotiaana.

Rakastetun näyttelijän poismenosta kertoi sosiaalisessa mediassa hänen poikansa Teppo Nättilä. Hänen mukaansa Pertti Nättilä nukkui pois rauhallisesti Pirkkalassa eilen lauantaina pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Alunperin Ransu Karvakuono -hahmon loi Eevaliisa Holma-Kinnunen vuonna 1977 nukketeatterin hahmoksi. Pikku Kakkosessa Ransu teki ensiesiintymisensä 4. lokakuuta 1978. Rodultaan koira on keskikokoinen videonoutaja, ja hahmon äänenä toimi alusta saakka Pertti Nättilä. Katso artikkelin lopusta haastattelu, jossa Ransu kertoo 40 vuoden taipaleestaan.