Venäläisohjaaja ja näyttelijä avaruuteen kuvaamaan elokuvaa – ehtivät ennen Hollywoodia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjä lähetti tiistaina kiertoradalle elokuvaohjaaja Klim Shipenkon ja näyttelijä Julia Peresildin. Tarkoituksena on tehdä historiaa kuvaamalla Kansainvälisellä avaruusasemalla elokuvaa ennen Hollywoodia.

Ohjaaja ja pääroolia näyttelevä Julia Peresild viettävät Kansainvälisellä avaruuasemalla 12 vuorokautta. Heidän mukaansa asemalla matkustaa kosmonautti Anton Shkaplerov. Avaruuasemalla kuvattava elokuva kertoo kirurgista, joka lähetetään avaruusasemalle pelastamaan sydänviasta kärsivä miehistön jäsen.

Peresild kuvailee AP-uutistoimiston mukaan rooliin valmistautumista haastavaksi niin fyysisesti kuin henkisestikin. Vaikeinta oli opetella käyttämään avaruusaluksen toimintoja. Eniten hän sen sjjaan piti lennosta, jossa hän pääsi kokemaan hetkellisesti painottomuuden tunteen tottuakseen siihen avaruudessa.

Mikäli projekti onnistuu, tulee kyseessä olemaan ensimmäinen pitkä elokuva jota on kuvattu avaruudessa. Työn alla on myös avaruudessa kuvattava elokuva, jota näyttelijä Tom Cruise ja ohjaaja Doug Liman työstävät yhteistyössä SpaceX-yhtiön Elon Muskin kanssa. Myös heidän on ollut määrä matkustaa Kansainväliselle avaruusasemalle lokakuussa 2021.