Puutarhakoristeet paljastuivat egyptiläiseksi aarteeksi – myytiin 230 000 eurolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kodin kätköistä löytyvät esineet voivat toisinaan osoittautua todelliseksi arvotavaraksi. Harva kuitenkaan osaisi odottaa puutarhakoristeiden paljastuvan muinaisaarteiksi, kuten Iso-Britannian Sudburyssä kävi taannoin.

Mander Auctioneers -huutokauppa sai taannoin yhteydenoton perheeltä, joka halusi muuton yhteydessä hankkiutua eroon vanhoista esineistä. Tavaroiden joukossa oli kaksi perheen puutarhassa ollutta Sfinksi-veistosta, joiden uskottiin olevan 1700-luvulla valmistettuja jäljennöksiä antiikin egyptin muinaisaarteista. Niiden epäiltiin menevän kaupaksi enintään muutaman sadan punnan hintaan.

Veistokset myytiin CNN-uutissivuston mukaan lopulta kansainväliselle taidegallerialle 195 000 punnan, eli yli 230 000 euron hintaan. Patsaat ostaneen gallerian asiantuntija totesi veistosten olevan todellisuudessa aitoja tuhansia vuosia vanhoja egyptiläisiä muinaisjäänteitä. Huutokauppias James Manderin mukaan patsaiden lopullinen myyntihinta tuli niiden edellisille omistajille todellisena yllätyksenä.