Röntgenkuvassa odotti järkytys – miehellä oli puoli vuotta kännykkä vatsassa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu aika ajoin uutisia ihmisistä, joiden elimistöön on päätynyt toinen toistaan yllättävämpiä esineitä. Taannoin egyptiläiset lääkärit poistivat erään potilaan vatsasta siellä puolen vuoden ajan olleen puhelimen.

Miespuolinen potilas oli hakeutunut sairaalaan vatsakipujen vuoksi. Lääkäreiden yllätykseksi röntgenkuva paljasti niiden aiheuttajaksi kännykän. Mies oli nielaissut laitteen kuusi kuukautta aikaisemmin, mutta oli liian häpeissään hakemaan apua aikaisemmin.

Potilas oli toivonut laitteen päätyvän ulos elimistöstään luonnollisella tavalla, mutta se oli jäänyt jumiin hänen vatsaansa. Laite oli jo aiheuttanut suoleen potentiaalisesti hengenvaarallisen tukoksen. Arabiemiirikuntien Gulf Today -lehden mukaan miehelle suoritettiin leikkaus Aswanin yliopistollisessa sairaalassa.

Aswanin yliopistollisen sairaalan hallituksen puheenjohtaja Mohamed El-Dahshouryn mukaan kyseessä oli heidän ensimmäinen tapauksensa, jossa potilas oli nielaissut kokonaisen kännykän. Tiedossa ei ole, miksi mies oli päätynyt nielemään puhelimen.