Tivi: Verkossa myydään väärennettyjä koronapasseja – yhden passin hinta 500 euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa viikonloppuna käyttöön otettu koronapassi on jo saanut rikolliset tahot liikkeelle. Internetissä on kaupattu koronapasseja, jotka on todettu toimivaksi passin lukusovelluksella. Asiasta on uutisoinut muun muassa Tivi-verkkolehti.

Koronapasseja on kaupiteltu verkossa 500 euron kappalehintaan. Kymmenen passin ostajille tarjotaan allennusta, jolloin hinta putoaa 300 euroon kappaleelta. Myynnissä olevien passien uskotaan olevan luotuja virallista koronapassin salausavainta käyttäen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on kertonut olevansa tietoinen väärennettyjen koronapassien myynnistä verkossa. THL seuraa asiaa yhdessä Traficomin ja viranomaisten kanssa.

Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen johtava asiantuntija Juhani Eronen on Ylen mukaan varoittanut myös koronapassin lukijasovelluksena levitettävistä huijaussovelluksista. Hänen mukaansa ravintoloitsijoidenja tapahtumajärjestäjien täytyykin varmistaa lataavansa virallisen sovelluksen luotettavasta sovelluskaupasta.