Varaudu hyiseen myräkkään – etelään ennustetaan vettä, pohjoisessa lunta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen on odotettavissa tällä viikolla hyisiä kelejä kylmän, pohjoisen ilmavirtauksen vuoksi. Päivälämpötilojen odotetaan laskevan viikon kuluessa selkeästi, ja tiistain vastaiselle yölle on ennustettu pakkasta koko maahan.

Keskiviikkona koko Suomessa on Forecan blogin mukaan syytä varautua myräkkään ja etenkin huonoihin ajokeleihin. Lännestä leviää laaja matalapaine, joka tuo mukanaan sateita niin veden kuin lumenkin muodossa. Etelässä odotettavissa on vesisadetta, maan keskiosassa ensin lunta ja myöhemmin vettä, ja Lapissa pelkkää lumisadetta.

Tienpinnat ovat sateiden alkaessa kylmiä, joten teillä liikkuvien kannattaa varautua jään mahdollisuuteen. Merialueilla tuuli voi puhaltaa myrskylukemissa. Lämpötilat voivat vaihdella pohjoisen pakkaslukemista etelän +10 asteeseen. Myräkkä on jo toinen Suomessa lyhyen ajan sisällä. Viikonloppuna Suomen ylittänyt myrskymatalapaineen on paljastettu tuoneen tavanomaisen lokakuun sademäärän jopa puolitoistakertaisena vain parissa päivässä.