Helsinki-Vantaalla uudenlainen rikosaalto – isku lentokentän kauppoihin ja lento takaisin

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Helsinki-Vantaan lentokentällä on törmätty uudenlaiseen rikolliseen ilmiöön. Ylen mukaan lentoasemalla on liikkunut henkilöitä, jotka ovat matkustaneet maahan varta vasten varastaakseen lentokenttämyymälöissä myynnissä olleita esineitä.

Lentokenttämyymälöissä varastaneille henkilöille on kirjoitettu tähän mennessä alle kymmenen pikasyytettä. Johtavan aluesyyttäjä Harri Lindbergin mukaan tekijät ovat matkustaneet paikalle vain anastaakseen esineitä. Tämä on selvinnyt kiinni jääneiden lentolipuista, joiden perusteella Suomessa on ollut tarkoitus viettää vain muutaman tunnin ajan.

Lindbergin mukaan kaupoista on varastettu vain pienempää mutta arvokkaampaa tavaraa. Kiinni jääneiden henkilöiden kerrotaan matkustaneen Suomeen eri puolilta Eurooppaa. Lentokentällä kirjoitetut pikahaasteet on käsitelty normaalisti tuomioistuimessa, ja rangaistukseksi on määrätty sakkoja tai ehdollista vankeutta.