Salossa vietetään kurpitsaviikkoja – kurpitsalyhtyjen täyttämästä puistosta tuli valtava hitti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kurpitsat ovat maailmalla liittyneet vahvasti lokakuun loppuun ja erityisesti halloween-sesonkiin, vaikka Suomessa kurpitsalyhdyillä onkin hieman lyhyemmät perinteet. Salon Halikossa vietetään parhaillaan neljättä kertaa Kurpitsaviikkoja.

Kurpitsaviikoilla Rannikon Puutarha täyttyy toinen toistaan näyttävämmistä kurpitsalyhdyistä. Tapahtuma on kerännyt viime vuosina jopa kymmeniä tuhansia kävijöitä. Menestys on ollut suurta myös tänä vuonna, mikä näkyy esimerkiksi sosiaalisessa mediassa jaettujen kuvien määrässä.

Salon Kurpitsaviikot alkoivat 11. lokakuuta ja jatkuvat sunnuntaihin 24. lokakuuta saakka. Kurpitsoja pääsee ihmettelemään mihin vuorokaudenaikaan tahansa, joskin kurpitsalyhtyjä ja teemaan sopivaa purtavaa myydään kello 10-23 välisenä aikana. Ajo-ohjeet ja tarkemmat tiedot selviävät Rannikon Puutarhan verkkosivuilta.