Myrsky kaatoi kontteja Kotkan satamassa – puuskissa jopa 33,3 metriä sekunnissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on riehunut perjantaina raju syysmyrsky. Matalapaineen keskus on synnyttänyt voimakkaita tuulia etenkin merellä ja rannikoilla. Tuhoiltakaan ei ole vältytty.

Syysmyrsky on aiheuttanut ongelmia esimerkiksi Kotkan satamassa. Twitterissä viraalina levinneessä kuvassa nähdään, kuinka voimakas tuuli on jopa onnistunut kaatamaan kokonaisia kontteja satamassa. Tapahtuneen ei tiedetä aiheuttaneen henkilövahinkoja.

Sääpalvelu Forecan mukaan voimakkain keskituuli merellä, 24,7 metriä sekunnissa on kello 11:45 mennessä mitattu Porvoon Kalbådagrundin havaintoasemalla. Kotkan Haapasaaressa mitattiin jopa 33,3 metriä sekunnissa puhaltanut puuska. Myrskypuuskan määritelmän täyttäviä vähintään 21 metriä sekuntia puhaltavia puuskia on mitattu myös mantereella Salossa, Espoossa ja Helsingissä.

Myrskyisä sää jatkuu Suomenlahdella perjantain alkuiltaan saakka. Lauantain vastaisena yönä myrskymatalapaine siirtyy Suomen itäpuolelle. Yön edetessä sateet saattavat muuttua osittain lumeksi maan keskiosan paikkeilla saakka.