Taide oli liikaa somepalvelulle – kuvat siirrettiin K18-sivustolle

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

OnlyFans-palvelu on tarkoitettu kaikenlaisen sisällön jakamiseen, mutta parhaiten se tunnetaan aikuisviihteestä. Nyt OnlyFansin avarakatseisesta linjasta on hyöytynyt jokseenkin yllättävä taho.

Itävallan Wienin matkailulautakunta on törmännyt ongelmiin yrittäessään jakaa sosiaalisessa mediassa tietoa kaupungin museoista, sillä somepalveluissa ei voitu jakaa materiaalia alastomuutta esittävästä taiteesta. Esimerkiksi Albertina-museon TikTok-tili jäädytettiin heinäkuussa, sillä tilillä esitellyssä japanilaisvalokuvaaja Nobuyoshi Arakin työssä näkyi naisen rinta. Vuonna 2018 Facebook sensuroi 25 000 vuotta vanhan Willendorfin Venus -patsaan kuvan luokiteltuaan sen pornoksi.

Wienin matkailulautakunta löysi ratkaisun ongelmaan OnlyFans-palvelusta. Lautakunta perusti palveluun oman tilin, jossa alastomuutta sisältäviä taideteoksia ja museoesineitä voidaan esitellä vapaasti. Ensimmäiset Wienin matkailulautakunnan OnlyFans-tilin tilaajat saavat The Guardian -lehden mukaan ilmaisen kaupunkikortin tai pääsylipun museoon.

Matkailulautakunnan tiedottaja Helena Hartlauserin mukaan Wienin OnlyFans-tilin tarkoituksena ei ole vain houkutella turisteja museoihin. Tavoitteena on myäs herättää keskustelua sensuuriin, johon taiteilijat törmäävät sosiaalisessa mediassa.