Frendit-tähti James Michael Tyler on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Frendit-komediasarjasta parhaiten tunnettu näyttelijä James Michael Tyler on kuollut. Central Perk -kahvilan omistaja Guntheria sarjassa näytellyt tähti oli menehtyessään 59-vuotias. James Michael Tyler kuoli edustajansa mukaan rauhassa kotonaan Los Angelesissa sunnuntai-aamuna paikallista aikaa. Näyttelijällä diagnosoitiin vuonna 2018 eturauhassyöpä, joka myöhemmin levisi hänen luihinsa.

– Maailma tunsi hänet Guntherina, Frendit-hittisarjan seitsemäntenä Frendinä. Michaelin läheiset tunsivat hänet näyttelijänä, muusikkona, syöpää koskevan tietoisuuden kampanjoijana ja rakastavana aviomiehenä, Tylerin edustaja kertoi tiedotteessa CNN-uutissivuston mukaan.

Tyler näytteli Jennifer Anistonin esittämään Racheliin ihastunutta kahvilanpitäjää yhteensä lähes 150 Frendit-sarjan jaksossa. Hänen oli alun perin määrä olla pelkkä avustaja, mutta sarjan luojien mukaan Tylerin ainutlaatuinen energia kiinnitti tuottajien huomion ja he päättivät suurentaa hänen rooliaan. Frendien lisäksi Tyler nähtiin muun muassa sarjoissa Sabrina, teininoita, Tuho-osasto ja Amerikan frendi.