Neljä lentoyhtiötä palaa liikennöimään Tampere-Pirkkalan lentoasemalta

Matkailu · Tim Isokivi

Korona-aikana hiljentyneellä Tampere-Pirkkalan lentoasemalla alkaa jälleen kuhisemaan. Syys-talvikauden aikana neljä lentoyhtiötä on jälleen aloittamassa liikennöintinsä Tampere-Pirkkalassa.

Latvialainen Air Baltic on jo aloittanut lennot Tampere-Pirkkalan lentoasemalta Riikaan puolitoista vuotta kestäneen tauon jälkeen. Air Baltic lentää kahta viikkovuoroa Airbus A220-300 -laivaston 145 paikan suihkukoneilla.

Talvi- ja syyskaudella Tampere-Pirkkalan lentoasemalle palaavat liikennöimään myös Ryanair, SAS ja TUI:n lomalennot. Ryanair alkaa lentämään 2. marraskuuta Tampereelta Lontoon Stanstedtiin kahden viikkovuoron voimin. TUI tekee lomalentoja Kanarian saarille lokakuusta alkaen, ja SAS puolestaan aloittaa talvikauden aikana lennot Tampereelta Tukholmaan.

– On hyvä merkki lentoliikenteen palautumisesta, että kohdevalikoima myös Finavian verkostolentoasemilta palautuu hiljalleen ennalleen matkustuksen vilkastuessa, kommentoi Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori tiedotteessa.