Suomalaiskauppa kehittyy – robotit keräävät tuotteita asiakkaille

Digi Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Ruoholahden K-Citymarketiin ollaan rakentamassa uutta verkkokaupan automaattiavusteista keräilyjärjestelmää. Siellä tulee työskentelemään yhteensä 45 robottia, joiden tehtävänä on keräillä tuotteita asiakkaille verkkokaupan toimituksia varten.

Keräilyärjestelmä tulee olemaan Suomen ensimmäinen, joka valmistuu kaupan yhteyteen. Ruoholahden K-Vitymarket valikoitui sijoituspaikaksi sen verkkokauppaa käyttävien asikkaiden lähellä olevan sijainnin vuoksi. Keskon mukaan järjestelmä mahdollistaa nopeat toimitukset ja pienentää kuljetusten ympäristökuormaa.

– Olemme kehityshankkeessa innolla mukana, kyseessähän on uusi avaus koko suomalaisessa ruoan verkkokaupassa. Verkkokauppa on kiinteä osa kauppamme toimintaa ja sitä hyödyntää arjen helpottamisessa yhä useampi asiakas. Uusi järjestelmä hyödyttää valmistuessaan myös kivijalan asiakkaitamme, sillä verkkokauppatilausten keräilyn siirtyminen pääosin muihin tiloihin tuo väljyyttä kaupan käytäville, kauppias Tero Huhtala kuvailee tiedotteessa.

Järjestelmän toimittajaksi valittiin pohjoisamerikkalainene Dematic. Varsinaisen automatisoidun keräilyvaraston odotetaan valmistuvan vuoden 2022 alussa.