Iso poliisioperaatio Juupajoella – mies uhkaili räjähdysaineilla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Sisä-Suomen poliisi suoritti Juupajoella sunnuntain ja maanantain välisenä yönä isoksi kuvaillun operaation. Pirkanmaalaisessa kunnassa tapahtui yhden henkilön loukkaantumiseen johtanut väkivaltarikos. Poliisi otti operaatiossa kiinni miehen epäiltynä muun muassa pahoinpitelystä ja räjähderikoksesta.

Hätäkeskus oli välittänyt sunnuntain alkuillasta poliisille tehtävän mahdollisesta väkivaltarikoksesta. Tapahtumapaikalla poliisille selvisi epäillyn väkivaltarikoksen tapahtuneen todennäköisesti yksityisasunnossa ja yhden henkilön loukkaantuneen teossa. Poliisi löysi kohdekiinteistön, mutta paikalla olleeseen mieheen ei saatu keskusteluyhteyttä.

Poliisin eristettyä kiinteistön kiinteistössä oleskellut mies uhkasi räjäyttää hallussaan olleet räjähdysaineet. Lopulta viranomaiset saivat neuvotteluyhteyden kohdehenkilöön, ja hänet otettiin käskytyksen jälkeen kiinni varhain maanantaiaamuna. Hän ei tehnyt kiinnioton yhteydessä vastarintaa.

Kiinniotettua miestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, räjähderikoksesta, huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Asunnosta löydettiin räjähteitä, jotka ovat nyt poliisin hallussa. Tapauksen tutkinta jatkuu tapahtumapaikalla.